Årets första förlust

Träningsmatchen mot MFF slutade med förlust – 1–2.

Med en bra träningsvecka i ryggen reste laget under torsdagen tre timmar söderut i landet för att fortsätta säsongförberedelserna. Malmö FF stod för motståndet under fredagseftermiddagen.

13 minuter in i matchen tog vi ledningen på Eleda Stadion. Sebastian Eriksson slog en lång passning genom planens centrala del mot Tobias Sana. Därefter visade Tobias sina offensiva kvalitéer. Klinisk mottagning. En kroppsfint för att ge sig själv en extra meter. Ett otagbart avslut i första krysset. 1–0.

Minuten efter att andra halvlek hade visslats igång ljöd samma ljud från domarhåll. Den gången för straff. Pontus Wernbloom kom sent in i en duell vilket gav Antonio-Miro Čolak möjligheten från elva meter. Inga misstag där. Matchen kvitterad.

Ett fåtal minuter efter kvitteringen vändes matchen. En kontring av hemmalaget gav inhopparen Sebastian Nanasi läget som resulterade i ett ledningsmål. 2–1.

I jakten på kvitteringen gjorde Roland Nilsson två byten. In i matchen kom Kevin Yakob och Gustaf Norlin. Två byten som gav effekt i offensiven men några fler mål blev det inte.