Emil är tillbaka!

Borta bra… men Kamratgården är bäst.
Emil Salomonsson återvänder till Blåvitt efter två säsonger i Japan.
– IFK Göteborg är mycket mer än bara en fotbollsklubb för mig, säger han.

Han gjorde 293 matcher under åtta säsonger mellan åren 2011 och 2018. Efter spel i japanska klubbarna Sanfrecce Hiroshima och Avispa Fukuoka vänder Emil Salomonsson nu hem till Göteborg, Kamratgården och Gamla Ullevi.

– De två senaste åren har varit ett spännande äventyr och det har gett mig väldigt mycket. Nu känns det riktigt bra att komma tillbaka. Jag längtar efter allt runtomkring Blåvitt, för det är så jag känner, att detta är mitt hem som fotbollsspelare, säger 32-åringen.

Precis som han gjorde under sina år i allsvenskan har Emil uppskattats i Japan för sitt hårda arbete på högerkanten, sitt mod och inte minst den framåtlutade spelstilen.

– I Emil får vi ett superproffs och en lojal lagspelare som både lyfter sina lagkamrater och som själv bidrar med spetsegenskaper. Det känns riktigt bra att ha honom på plats från direkt i säsongsstarten, säger sportchef Pontus Farnerud.

Emil:

– Min löpkapacitet finns kvar och jag har förbättrat min högerfot ännu mer. Jag fick ett stort förtroende i Japan och känner att jag har vuxit med det. Bland annat genom att jag fick ta mycket fasta situationer. Jag har utvecklats både som fotbollsspelare och som människa där. Jag tar med mig många erfarenheter hem till Blåvitt.

Kontraktet är skrivet på tre år. Första riktiga arbetsdagen blir i början av januari när laget återsamlas igen efter ledigheterna.

– Det blir en nystart som vi gör tillsammans nu. Vi kommer att ta med oss den positiva avslutningen som laget gjorde under den allsvenska slutspurten och bygga vidare på det. Jag längtar efter att vara en del av det.