Gustaf Norlin är blåvit

Den medicinska undersökningen är gjord, kontraktet påskrivet och övergången klar. Gustaf Norlin är numera vår spelare.

24-åringen gjorde fem mål och stod för sju framspelningar 2020 i grönsvartrandigt. 2021 är det tänkt att han ska producera i blått och vitt. Gustaf Norlin lämnar Varbergs Bois för Göteborg, Kamratgården, Gamla Ullevi – och kort och gott IFK Göteborg.

– Detta är rätt steg att ta och ett steg som jag känner mig redo för. Jag kommer till en klubb som alla känner till och som jag vet vill uppåt, säger Gustaf själv.

Han spelar vanligtvis på mittfältets offensiva positioner och det är där vår tränare Roland Nilsson ser att han kommer att vilja placera Gustaf.

– Han har en speed och en arbetskapacitet som verkligen kommer att tillföra något till vårt spel. Han gjorde det riktigt bra i Varberg förra säsongen och att få se honom i vår miljö ska bli spännande. Gustaf kan spela både längst ut på kanterna och lite längre in på planen vilket gör att vi kan få användning för honom på flera olika sätt. Att han dessutom är vänsterfotad gör honom ännu mer intressant, säger Roland.

Kontraktet sträcker sig över hela 2024. Sportchef Pontus Farnerud om värvningen:

– Gustaf är en poängspelare som har haft en riktigt bra utvecklingskurva de senaste säsongerna. Han är väldigt driven som fotbollspelare och egenskaper vi ser kommer att passa väldigt bra in i och komplettera vår trupp på ett bra sätt.