Kevin är klar!

Han fostrades i vår egen akademi, samlade på sig erfarenheter på sin väg därefter och nu är han tillbaka hos oss igen. Kevin Yakob har skrivit på ett tvåårskontrakt.
– Alla unga spelare i Göteborg drömmer om att spela med Blåvitt i allsvenskan, säger 20-åringen från Bergsjön.

Kamratgården blir en göteborgare rikare. Kevin Yakob, som tidigare har spelat i vår akademi och som har gått på Änglagårdsskolan är numera en IFK Göteborg-spelare igen.

– Jag har fått ett väldigt fint mottagande under mina veckor här. Att bli en del av Blåvitt igen känns helt fantastiskt, säger Kevin själv.

Efter ungdomsåren i akademin spelade Kevin först i Angered FC (numera Angered MBIK) innan han gick till BK Häcken. Under 2020 var han utlånad i fyra månader till Utsiktens BK. Där blev det bland annat tre mål på nio seriematcher.

– Kevin har verkligen visat oss hur mycket han brinner för att bli en Blåvittspelare. Han har imponerat både med sin inställning och sina kvaliteter på planen. Det är extra roligt att vi knyter till oss och välkomnar tillbaka en av våra tidigare akademispelare, säger sportchef Pontus Farnerud.

Roland Nilsson om Kevins kvaliteter:

– Jag ser att Kevin med sina offensiva egenskaper kommer kunna spela på flera olika positioner. Han har fin teknik, som gör att han kan bryta mönster i anfallen. Han har gjort det bra under provspelet utan att försöka överdriva något. Han har presterat med ett stort lugn, säger Rolle.