Mållöst mot Helsingborg 

Årets första bortamatch slutade oavgjort på soliga Olympiafältet.  
Det blev 0–0 mot Helsingborgs IF.  

13 februari var inte bara dagen då årets första bortamatch spelades. Det blev även dagen då Sebastian Eriksson spelade sin 300:e match för IFK Göteborg. Det var en riktigt positiv sak att ta med sig denna lördag.

En annan var att halva matchtruppen är fostrad i vår egen akademi. Och ännu en gång fick flera unga spelare chansen med speltid denna försäsong.

Matchen då?

I den första halvleken var vi det mer spelförande laget, även om mycket av spelet höll sig utanför de båda straffområdena. Ju närmare halvtidsvilan kom desto närmare kändes ledningsmålet. Men den där riktigt klara målchansen uteblev och så även målen under matchens första 45 minuter.

Efter en timmes spel kom matchens bästa chans för vår del. Jubilaren Sebban hittade en passning snett inåt bakåt till Alhassan Yusuf som hade positionerat sig inne i straffområdet. Men inget mål. En räddning från hemmalagets målvakt blev resultatet av den möjligheten.

Med 20 minuter kvar av matchen bytte Roland Nilsson in Isak Dahlqvist och Alfons Nygaard för att få in mer offensiv kraft. Men det blev alltså mållöst i Skåne.

Det är en vecka kvar till tävlingspremiär och många spelare fick 90 minuter eller strax därunder. Nästa helg spelar vi mot Sandviken borta i svenska cupen. Vi har en titel att försvara.