Marcus Berg till IFK Göteborg

Nu är det klart.
Landslagsanfallaren Marcus Berg spelar i IFK Göteborg från och med i sommar.
– Jag är glad, stolt och tacksam för att jag får den här chansen, säger han.

Cirkeln sluts. Marcus Berg vann SM-guld med Blåvitt 2007 och har sedan dess haft en framgångsrik karriär i sex länder. Så här långt har han spelat flera mästerskap och 82 landskamper för Sverige.
Nu är han hemma igen i Göteborg, på Kamratgården och hos IFK Göteborg.

– Jag har alltid haft en tanke att komma tillbaka. Det känns väldigt speciellt att det är klart nu. Känslosamt till och med. Blåvitt är min klubb, som jag har vuxit upp med och supportat i alla år. Det har alltid varit en dröm att få komma hem och spela här igen, säger han själv.

Kontraktet sträcker sig till och med 2023. Marcus är spelklar från och med 15 juli och ansluter till oss efter EM-slutspelet. Han kommer närmast från ryska FK Krasnodar.

– Vi är väldigt glada och stolta att vi får en av Sveriges bästa anfallare till oss. Marcus kommer hem när han fortfarande är på toppen av sin karriär och han kommer att vara en viktig del i att ta oss tillbaka dit vi vill och ska vara. I Marcus får vi en spelare och person som tickar i många boxar för vårt truppbygge både på och utanför plan. Han är akademispelare och spetsvärvning i ett. Vi har många unga spelare som nu får ytterligare en extremt professionell och ambitiös lagkamrat att jobba tillsammans med, säger sportchef Pontus Farnerud.