Oavgjort i Kalmar

Bortamatchen mot Kalmar FF slutade med en poäng.
Det blev mållösa 90 minuter på Guldfågeln Arena.

Under den regniga tisdagseftermiddagen reste laget söderut mot Kalmar och Guldfågeln Arena för onsdagens bortamöte mot Kalmar FF.

Inledningsvis tog Kalmar FF över bollinnehavet och hade under stora delar ett långt uppbyggnadsspel. Vägen till den sista tredjedelen var däremot tuff och stoppades oftast av det blåvita centrala mittfältet.

Efter 16 minuters spel kom första avslutet på mål. Jonathan Ring drev upp bollen längs med högerkanten och hittade Oliver Berg med en passning snett inåt bakåt. Ett avslut som sedan hanterades enkelt av Giannis.

En halvtimme in i den första halvleken uppstod en omdiskuterad situation. Kolbeinn blev, efter att ha varit först in på en lös boll, sparkad över benet av en spelare i Kalmar-försvaret. Ingen reaktion från domaren i den situationen.

Fem minuter in i den andra halvleken gjorde Rolle en tidig förändring. Kevin kom in i matchen istället för Hosam för att bidra med extra tyngd offensivt.

Andra halvlek präglades av passivitet och två lag som hade svårigheter att ta sig uppåt i plan. De defensiva styrkorna genomsyrade spelet samtidigt som initiativet och de avgörande passningarna saknades.

Med tre minuter kvar till fulltid kom Yahya in istället för Sebban. Det blev Yahyas första minuter den här säsongen och ett kvitto på att skadebekymren passerat. Ett glädjebesked i en match som annars inte bjöd på så mycket mer.