Oscar vänder hem

Oscar Wendt har skrivit på.
I sommar återvänder han till Blåvitt.
– Jag har alltid velat komma tillbaka, säger han.

Oscar lämnade IFK Göteborg sommaren 2006. 15 år senare vänder han hem. Många erfarenheter rikare.

– Nu vill jag ge tillbaka till Blåvitt. Jag vill ta oss tillbaka dit där vi hör hemma. Det känns riktigt bra att få vara med på resan vi gör nu, säger han.

Det har blivit mängder av landskamper, mästerskap, titlar och minnen utomlands under åren. Nu skriver Oscar nästa del i sin egen berättelse. Han gör det på hemmaplan. Hos IFK Göteborg.

– Det är nästan svårt att förstå att det har gått 15 år. Även om jag har varit borta länge så har jag alltid hållit kontakten och besökt Kamratgården så ofta jag kunnat. Blåvitt har alltid känts nära, säger han.

Oscar, som tillhör Champions League-klubben Borussia Mönchengladbach, ansluter till oss i sommar när nästa övergångsperiod startar. Kontraktet är skrivet fram till 31 december 2022.

– Han är en kvalitetsspelare som redan i tidig ålder hade spelförståelse och passningsspel som sina främsta egenskaper. I Tyskland har han slipat på dessa på högsta nivå och blivit en komplett spelare som kommer tillbaka med erfarenheter som få andra kan matcha i svensk fotboll. Oscar är en vinnare som vill vara med och ta oss till nästa nivå, säger sportchef Pontus Farnerud.