Pontus tackar för sig

Pontus Wernbloom har spelat sin sista match.
– Det känns tråkigt. Men jag är glad att jag fick avsluta karriären just i Blåvitt. Det var drömmen att spela här redan som liten grabb. Under åren utomlands ville jag avrunda allt på Kamratgården, säger Pontus själv.

186 matcher och 55 mål. SM-guld och cupguld. Och så en massa goa minnen. Pontus Wernbloom kan stolt se på sitt blåvita facit under sju säsonger i vårt A-lag. Han kom från IK Kongahälla redan som tonåring och var med i det framgångsrika lag som 2007 bärgade vårt senaste allsvenska guld.

Sommaren 2020 återvände han efter elva år i Nederländerna, Ryssland och Grekland. Även där blev det många framgångar – precis som i landslaget där han spelade 51 A-landskamper.

Nu tar tyvärr karriären slut. Under sommaren väntar en knäoperation och längre rehab.

Framöver blir det på Ullevis och Gamla Ullevis läktare som han främst kommer att följa sina lagkamrater.

– Jag hade gärna kört på men kroppen vill inte riktigt så mycket som jag vill. Det känns bittert. Det är ett svårt beslut att fatta men jag måste lyssna på kroppens signaler. Jag tror på laget och vet att vi har något bra på gång. Helst av allt hade jag velat bidra på planen även i fortsättningen och sluta på mina egna villkor, säger Pontus.

Sportchef Pontus Farnerud:

– Pontus har ett driv och en passion som på många sätt personifierar det som IFK Göteborg ska vara. Han är en kravställare både på sig själv och sin omgivning, men också en genomfin människa som ofta har ett leende på läpparna. Han bidrar starkt till en härlig, kravställande och glädjefylld atmosfär på Kamratgården. Pontus har haft en fantastisk karriär och gjort stora avtryck i alla lag som han har spelat i. Vi tackar honom för allt han har gjort för IFK Göteborg.