Rasmus till Bröndby

Rasmus Wikström säljs till danska ligamästaren Bröndby.
– De betalar en marknadsmässig övergångssumma samtidigt som vår spelare får ta ett nytt kliv i sin karriär. Vi önskar Rasmus stort lycka till, säger sportchef Pontus Farnerud.

Rasmus Wikström kom till vår akademi som tolvåring från Partille IF.  Han blev uppflyttad till vår A-trupp 2019. Det blev en match från start och två inhopp i allsvenskan. Sammanlagt deltog Rasmus i tolv A-lagsmatcher.

Nu lämnar han Sverige för spel i danska ligan. Mästarlaget Bröndby, som går in i Champions League-kvalets sista steg, blir nästa klubb för Rasmus.

– Det är alltid dubbla känslor när en av våra egna unga spelare säljs vidare till andra klubbar. Danmark har skaffat sig ett övertag gentemot svenska klubbar och spelare där ekonomin är en viktig faktor. Detta är ytterligare ett bevis på att vi genom vår akademiverksamhet fortsätter att leverera, och detta ger möjligheten för någon annan från akademin att få chansen i A-truppen.

Rasmus lånades ut till AFC Eskilstuna i mars och har hunnit med elva matcher i superettan.

– Rasmus har kämpat sig tillbaka på ett imponerande sätt efter sin knäskada. Tanken med utlåningen var att hitta den bästa lösningen sportsligt för Rasmus så att han skulle få nödvändig speltid. Vi hade gärna sett att han framöver konkurrerade om en plats i vårt A-lag vilket hela tiden har varit vår ambition. Det ska bli intressant att följa honom i Bröndby, som just nu är ett av Skandinaviens bästa lag.

Rasmus säger själv att ha kommer att fortsätta följa Blåvitt – som den supporter han alltid har varit.

– Jag har spelat i Blåvitt i åtta år och det är jag tacksam för. Jag gick från att stå på Young Fellows till att själv spela för min favoritklubb. Förhoppningsvis får jag dra på mig den blåvita tröjan igen i framtiden. Jag önskar laget stort lycka till i allsvenskan i år och framöver, säger han.