Rehabläget i laget

Yahya, Jakob, Noah och Paka följer sina planer och gör framsteg.
Här är läget för de rehabtränande spelarna just nu.

Fredag 15.00 är det årspremiär mot Halmstads BK på Valhalla IP. Då saknas Sebastian Eriksson (familjeskäl) och Kolbeinn Sigthorsson, som ska stegra långsamt för att komma in i matchspel på rätt sätt längre fram.

Trion Yahya Kalley, Jakob Johansson och Noah Alexandersson opererades i slutet av 2020 och är ännu inte uttagningsbara. I Jakobs och Noahs fall handlar det om korrigerande operationer av knän. Yahya rehabiliterar sig efter en fotoperation.
Patrik Karlsson Lagemyr opererade sig i november och rehabtränar än så länge individuellt.

– Samtliga gör framsteg och följer sina planer. Det är positivt. Om allt fortsätter enligt plan är målet att Noah och Jakob ska vara spelklara lagom till den allsvenska premiären. Yahya lär dröja ytterligare en period efter det. Paka förväntas vara tillbaka i spel efter sommaren. Men, som sagt, allt hänger på att det inte blir några bakslag, säger fysioterapeut Calle Persson.

IFK Göteborg har antagit en ny intern kommunikationspolicy, som grundar sig på verksamhetsplanen. Tanken är att det från och med nu ska finnas en större transparens kring spelarnas hälsostatus.

Notera att all kommunikation om skador och sjukdomar – och omfattningen av informationen som delas vidare – sker efter godkännande från varje enskild spelare. Därför kommer det att variera från fall till fall hur mycket vi berättar om en spelares hälsotillstånd, beroende på hur mycket just den spelaren vill att IFK Göteborg berättar.