Sigthorsson till Blåvitt

En islänning med stor internationell rutin har checkat in på Kamratgården. Här är vårt senaste nyförvärv.

Han har spelat i klubbar som Ajax, Nantes och Galatasaray och han har gjort 26 mål på 59 landskamper för det isländska landslaget. Hans senaste klubb var AIK. Nästa arbetsplats för 30-årige Kolbeinn Sigthorsson är Kamratgården – och Gamla Ullevi.

– När jag fick höra om intresset från IFK Göteborg kändes det helt rätt direkt. Jag har alltid känt till klubben och det känns spännande att bli en del av den nu. Jag hoppas komma in med en positiv energi och egenskaper som hjälper laget direkt, säger han själv.

Roland Nilsson har naturligtvis god koll på truppens senaste tillskott och de kvaliteter som ska ge laget ytterligare spets

– Jag ser Kolbeinn som en stark bollhållare som samtidigt är väldigt löpvillig, hårt arbetande och bra i kombinationsspelet över hela planen. Han gillar att vara inne i straffområdet och han älskar att göra mål. Det är viktiga egenskaper som gör honom väldigt intressant. Dessutom har han stor internationell erfarenhet som kommer att tillföra en hel del till vår grupp, säger tränare Roland Nilsson.

Kontraktet är skrivet över ett år.

– Kolbeinn är en spelare som jag har följt under lång tid och som har väldigt många egenskaper som vi söker. Det som verkligen är spännande är hans driv och vilja att fortsätta utvecklas och prestera på en hög nivå. Vi hoppas att han kommer att komplettera våra övriga offensiva spelare på ett bra sätt, säger sportchef Pontus Farnerud.

Första arbetsdagen blir under onsdagen.

– Jag gillar det jag har sett av Kamratgården och av de personer jag har träffat hittills. Nu ser jag mest fram emot att träffa och lära känna mina nya lagkamrater, säger Kolbeinn själv.