Simon är klar

Vårt senaste nyförvärv skrev på ett treårskontrakt under måndagen. Simon Thern är numera en Blåvittspelare.

Simon har snart nått 200 allsvenska matcher och har vunnit tre SM-guld med tidigare klubbar. Han har dessutom tre säsonger i Nederländerna och A-landskamper på kontot. Det är en meriterad 28-åring som har skrivit på.

– Det finns en spännande vision här på Kamratgården. Det är absolut toppklass på saker och ting här, och jag gillar verkligen miljön. Jag har fått ett gott intryck av alla jag har träffat, säger Simon.

I Simon Thern får vår tränare Roland Nilsson en spelare som i sin spelstil är flexibel och som i första hand ses som en offensiv mittfältare.

– Simon är en tänkande person och fotbollsspelare. På planen ser man det både i de ytor han letar upp för sin egen del, i hur han söker efter medspelare med öppnande passningar och själv avslutar anfallen. Han har ett driv i fötterna, vill gärna framåt och hitta målchanser. Han kommer att ge vårt spel ytterligare en dimension, säger Rolle.

Flytten går från en kamratförening till en annan. Simon Therns kontrakt med IFK Norrköping gick ut vid årsskiftet.

– Vi är glada att vi väljer varandra och att vi som klubb knyter till oss en av allsvenskans smartaste spelare. Simon är en spelare som många andra gärna skulle vilja ha i sina allsvenska trupper. Han har höga ambitioner och är väldigt professionell vilket passar bra in hos oss i IFK Göteborg, säger sportchef Pontus Farnerud.

Första arbetsdagen med nya kollegorna blir på tisdag.

– Jag har tränat med min moderklubb IFK Värnamo under försäsongen. Nu ska jag göra allt jag kan för att så snabbt som möjligt komma in i spelsystemet och socialt i gruppen. Det ska bli kul att lära känna alla, säger han.