Spelarna når ut digitalt

IFK Göteborg i samhället fortsätter arrangera aktiviteter för barn och unga.  
Nu kommer även våra blåvita spelare delta igen – den här gången digitalt. 

Coronapandemin innebar en omställning för många verksamheter, så även för IFK Göteborg i samhället. Utmaningarna har varit många och nya tillvägagångssätt togs fram för att kunna bedriva arbetet på bästa sätt. Ett exempel är Planer för framtiden, vår verksamhet i Biskopsgården, Hammarkullen och Bergsjön där vi bedriver aktiviteter med fokus på kamratskap och hälsa.

– Den största omställning för oss handlade om hur vi skulle bedriva våra aktiviteter rent praktiskt. Våra ledare informerades om hur vi faktiskt får och kan genomföra aktiviteterna. Samtidigt som arbetet förändrades ökade också behovet då den organiserade idrottsverksamheten pausades, säger Elisabeth Anderton, hållbarhetsansvarig hos IFK Göteborg.

Målsättningen har varit tydlig. Aktiviteterna ska coronasäkras men inte ställas in.

– Vi har med glädje fortfarande kunnat genomföra de flesta aktiviteter inom exempelvis IFK på schemat, anpassade lovaktiviteter och till stor del även våra ledarutbildningar.

En del i vårt hållbarhetsarbete är att inkludera våra blåvita dam- och herrspelare i aktiviteterna. På grund av risk för smittspridning har tyvärr inga spelare haft möjligheten att delta på aktiviteterna sedan pandemins start. Något som nu ska lösas digitalt.

– Vi jobbar nu med andra sätt för att spelarna i deras roller som förebilder ska nå ut till ungdomarna. Bland annat jobbar vi med att i olika sammanhang få dem att uppmuntra till rörelse, hälsa och kamratskap. Där kommer vårt fokus ligga framöver, att nå ut i klubbens olika kanaler. Spelarna är stora inspirationskällor för barn och unga så det betyder väldigt mycket att ha med dem, säger Elisabeth.

En känsla av närhet har kunnat skapas trots den fysiska distanseringen. Ledare, partners och alla deltagare har tillsammans gjort det möjligt. Nu är 2021 här med förhoppning om fler möjligheter än vad 2020 gav.

– Vi hoppas på att få samlas i Bergsjön och tillsammans inviga den tredje planen inom Planer för framtiden. Eftersom det inte var möjligt förra året är nu siktet inställt på denna sommar.