Tack för allt, Robin

På söndag tackas Robin Söder av.
Matchen mot Östersund blir hans sista på hemmaplan.
Efter säsongen är han inte längre en blåvit spelare – men för alltid en blåvit legendar.

272 A-lagsmatcher, elva säsonger, 72 mål, cupguld, Europaspel, pris som årets nykomling i allsvenskan, lagkapten för sitt favoritlag, A-landslagsspelare, ärkeängel. Robin Söder kan blicka tillbaka på en karriär som de allra flesta bara drömmer om. Inte minst åren hos oss i IFK Göteborg.

– Att ha spelat i IFK har fostrat mig som människa och har gett mig värderingar som jag för alltid kommer att bära med mig. Jag har fått leva ut min barndomsdröm i er klubb, det är något jag kommer bära med mig med stolthet i resten av mitt liv, säger han.

Debuten skedde i maj 2008. Det blev ett inhopp den gången, på bortaplan mot Skövde AIK i andra omgången av svenska cupen.
Första målet minns många. Det kom i hans andra allsvenska match. 91:a minuten. Pontus Wernbloom drev upp bollen i en kontring. Robin störtade fram och stötte in segermålet (2–1) på Råsunda mot Djurgården.
Det har blivit många fler minnesvärda mål efter det.

Nu tackar alltså Robin för sig.

– Jag skulle vilja passa på att tacka alla ledare som har fostrat mig som spelare, både i IFK och tidigare. Jag vill även passa på att tacka mina medspelare och övrig personal på Kamratgården, säger han.

Förutom nästan fyra utlandsår i Danmark (med Esbjerg) och Belgien (med Lokeren) är det i Blåvitt Robin har spelat hela sin seniorkarriär. Han fick sitt namn på Kamratstenen, som en av klubblegendarerna som spelat 200 eller fler matcher, redan som 27-åring 2018.

Matcherna mot Östersund och Norrköping blir alltså Robins sista hos oss. Sportchef Pontus Farnerud:

– Jag vill från hela IFK Göteborg tacka Robin för hans insatser hos oss. Robins professionalitet och ambitiösa driv är egenskaper som alla unga fotbollsspelare kan se upp till och som lagkamrater inspireras av. Robin har flertalet gånger i tuffa situationer visat en kärlek till fotbollen och till IFK Göteborg. Han är prestigelös och sätter alltid laget före jaget. Då har jag inte ens nämnt hans betydelse som spelare. Med sin smartness och skicklighet har han både nått stora framgångar individuellt och samtidigt gjort enskilda spelare vid sidan av sig själv – och resten av laget – bättre.