William Strömberg ny assisterande tränare

Han har arbetat på Svenska Fotbollförbundet och kommer senast från Linköpings FC. William Strömberg är klar som vår nya assisterande tränare med inriktning på videoanalys.
– Det känns mycket bra att William kommer in och kompletterar vår ledarstab för att vi ska bli ännu bättre, säger sportchef Pontus Farnerud.

Ledarstaben för vårt herrlag har fått en ny medarbetare. William Strömberg, 32, har skrivit på ett tvåårskontrakt. 

– Vi har genomfört en noggrann process med flera intressanta personer. Vi har letat brett för att hitta rätt person med de kompetenser vi vill få in i vårt ledarteam, säger Pontus Farnerud.

William kommer senast från damallsvenska Linköpings FC där han hade delat huvudansvar. Han har dessförinnan varit verksam i Djurgårdens IF i nära tio år, bland annat som huvudansvarig för U19-laget och som delansvarig för U21-laget. Han har dessutom arbetat hos Svenska Fotbollförbundet som assisterande tränare för P16-landslaget.

– William är driven, noggrann och har en samsyn i vårt sätt att se fotboll tillsammans med vår ambition. Under vår rekryteringsprocess gjorde han en övertygande presentation av sig själv och sitt arbetssätt. Han kommer komplettera och passa väldigt bra in i vår ledarstab. Han kommer både att jobba med videoanalys och vara aktiv ute på träningsplanen, säger Pontus Farnerud.

För William går flytten från Linköping omgående.

– Jag gillar verkligen det som Blåvitt vill med sin satsning framåt. På Kamratgården finns en väldigt kompetent och kunnig ledargrupp, och ett lag som har en spännande mix med rutinerade och unga utvecklingsbara spelare. Det känns spännande att bli en del av detta, säger William själv.