Yahya till Groningen

Vi har nått en överenskommelse med nederländska FC Groningen om en övergång för Yahya Kalley.
– Yahya har haft en bra utveckling under sitt år hos oss. Nu önskar vi honom stort lycka till, säger sportchef Pontus Farnerud.

Yahya Kalley kom till IFK Göteborg förra sommaren. Det har blivit sammanlagt 20 matcher – hans allra första på seniornivå under karriären – hos oss. 16 av dem har varit i Allsvenskan.

– Det är bara ett år sedan vi värvade Yahya på fri transfer från Malmö FF då vi såg hans potential – precis som Groningen nu gjort. Hans personliga utveckling har varit så som vi förutspådde och han har fått göra debut i Allsvenskan, spela kval till Europa League och debutera i U21-landslaget under sin tid här, säger Pontus Farnerud.

Nu väntar alltså flytt för 20-åringen till den nederländska toppdivisionen och FC Groningen. Den grönvita klubben är välkänd för blåvita. Tidigare änglar som har spelat där är bland andra Marcus Berg och Magnus “Ölme” Johansson.

– Detta är en av IFK Göteborgs största försäljningar någonsin när det gäller en försvarsspelare. Vi önskar Yahya stort lycka till i hans fortsatta karriär och tackar honom för hans tid i Blåvitt.

Yahya själv om flytten:

– Det har varit en fantastisk möjlighet för mig att utvecklas som ung spelare i Blåvitt. Miljön här är otrolig och jag är tacksam för att jag fick chansen och att blåvitt trodde på mig. Nu önskar jag laget lycka till resten av säsongen.