Seger och cupavancemang

Två mål av Eman Markovic – och så en kylig straff signerad Emil Salomonsson.
3–0-segern mot Torns IF säkrade avancemang till gruppspelet i Svenska Cupen.

De dryga 1 800 åskådarna på Tornvallen i Stångby, strax utanför Lund, fick se en någorlunda jämn inledning av matchen.

Hemmalaget Torns IF hade samlat ihop ett par goda lägen med kvarten spelad.
Men efter 24 spelade minuter fick Eman Markovic lite yta på sin vänsterkant, vände in – och skruvade läckert in ledningsbollen.

Efter målet fick vi en tydligare kontroll på matchen, även om de heta målchanserna saknades åt båda hållen.

Bara två minuter in i den andra halvleken kom Gustaf Norlin fri med hemmalagets målvakt och lyckades peta sig förbi – men kapades.
Blåvit straff dömd, som Emil Salomonsson kyligt placerade till höger.

Eman Markovic hade några fina lägen att utöka ledningen ytterligare, och efter ett par räddade skott fick han till slut utdelning på nytt i den 72:a minuten. Den här gången läckert framspelad av Gustaf Norlin.

0–3 höll sig sedan matchen ut tack vare några svettiga räddningar av Pontus Dahlberg som gjorde sin första A-lagsmatch för Blåvitt sedan 2018.

Vinsten innebär avancemang i Svenska Cupen och en plats i gruppspelet i februari.