A-lagskontrakt för Hussein

Han har imponerat i träning och match sedan i höstas.
Nu har Hussein Carneil, 18, skrivit på ett fyraårskontrakt med vårt A-lag.
– Det är klart att det är glädjande att ännu en talangfull spelare från vår egen akademi tar klivet upp, säger tränare Mikael Stahre.

Hussein, som är uppvuxen i Trollhättan, har spelat i vår akademi i flera år. Sedan i höstas har han tränat mer och mer med A-laget. I år debuterade han också på seniornivå.

I och med det färska kontraktet tar han steget från att vara ungdomsspelare till att bli elitspelare på heltid.

– Detta är ett av mina mål, att bli en del av IFK Göteborgs A-lag. Jag har jobbat hårt för detta i flera år. Jag har lärt mig mycket under tiden jag har fått träna och spela med laget och det känns fantastiskt att ta steget upp, säger han själv.

Mikael Stahre:

– Det är en identitetsfråga för IFK Göteborg att vi förädlar talanger som tar steget upp till vårt A-lag. Det är en del i vår föryngringsprocess att lyfta upp de unga spelarna från vår egen akademi. Hussein är långt framme i sitt spel en mot en och kan bryta mönster i det offensiva. Där sticker han ut. Samtidigt som Hussein har imponerat med sina kvaliteter på planen visar han också att han hela tiden vill utvecklas. Han har stor potential och vi ser en tydlig väg framåt för honom.