Anders Trondsen är klar

Anders Trondsen värvas in till IFK Göteborg.
Efter tät kontakt under hösten är övergången nu helt klar.
– Äntligen, säger han.

De två senaste säsongerna har Anders Trondsen, 27, spelat i Trabzonspor. I våras var han med och vann klubbens första ligatitel på nästan 40 år. Tidigare har han två ligatitlar och ett cupguld även hemma i Norge med sin förra klubb Rosenborg.

Det var nära att en övergång till IFK Göteborg blev av redan i somras. Men då hade Anders ännu inte lämnat sin förra klubb.

– När Anders väl hade kommit överens med Trabzonspor om att gå skilda vägar hade det svenska övergångsfönstrets stängts. Därför är vi glada över att vi har gått i mål med övergången så snart det blev möjligt igen, säger klubbdirektör Håkan Mild.

Anders själv om flytten till Kamratgården, Gamla Ullevi och Göteborg:

– Den som väntar på något gott… Vi har hållit tät kontakt, Blåvitt och jag. Jag vet också att stämningen är fantastisk på Gamla Ullevi och att det finns en stark läktarkultur här. Jag är imponerad av det som har presenterats för mig och jag är glad att min karriär nu fortsätter i en av Skandinaviens största klubbar.

Han kommer med höga ambitioner och stora målsättningar.

– Jag älskar att vinna. Det gör såklart alla fotbollsspelare. Har du väl varit med om det vill du bara ha mer och mer. Drömmen nu är att lyckas även med IFK Göteborg, säger han.

Anders spelar som vänsterback och på meritlistan finns fyra A-landskamper för Norge.

– Anders är en skicklig spelare i båda riktningarna. Han är en löpvillig spelare som gärna tar bollen framåt, säger vår chefstränare Mikael Stahre.

Kontraktet med Anders Trondsen är skrivet på 3,5 år. Han är på plats i Göteborg när laget återstartar igen i slutet av november.