Delad pott mot Mjällby

96 minuters fotboll inför 15000 supportar summeras med en poäng.
Slutresultatet skrev till 1–1 mot Mjällby.
– Jag tänker inte stå här och va nöjd med 1–1 mot Mjällby, säger Mikael Stahre.

Med återigen fulla läktare välkomnade vi under söndagen Mjällby till Gamla Ullevi.

Matchen rivstartade i ett högt tempo där båda lagen hade offensiva intentioner.

Bortalaget tog över bollinnehavet och förde stora delar av spelet – men en kompakt defensiv tillät inte de farliga målchanserna att träda fram.

Istället var det vi som skulle inleda målskyttet. Med tre minuter kvar av halvleken utmanade Hosam Aiesh sin försvarare – en duell som resulterade i en assist till Alexander Jallow som pressade fram ledningsmålet.

Sebastian Eriksson:

– Vi får kämpa en hel del. Mjällby har mycket boll och de är duktiga på att hålla i den. Vi skapar väl en chans och lyckas göra mål på den, det ger oss ett lugn som vi kan ta med till den andra halvleken. Jag tror däremot att vi måste förbättra en del för att vinna den här matchen.

Den första halvlekens matchbild fortsatte i den andra.

Mjällby ägde mycket boll och letade luckor i den sista tredjedelen. Men vi stod emot.

Istället var det en fast situation som skulle leda fram till kvitteringen – då i den 73:e matchminuten. Målet fastställde även slutresultatet 1–1.

Mikael Stahre:

– Först och främst så förlorar vi inte matchen, vi spelar mot en bra motståndare som är lurig. Vi skapar alldeles för lite och saknar den där spetsen i chanserna. Men i slutändan tänker jag inte stå här som Blåvitts tränare och vara nöjd över att spela 1–1 på hemmaplan.