Eman Markovic till Blåvitt

Välkommen, Eman!
Mittfältaren byter kamratföreningen i Norrköping mot Idrottsföreningen Kamraterna Göteborg.
– Jag är väldigt imponerad av Blåvitt och glad över att bli en del av laget. Det görs en spännande satsning här som jag verkligen vill vara med på, säger han.

Eman Markovic har hunnit med ett halvår i svensk fotboll och tar nu alltså klivet från Östergötland till västkusten.

– Jag har fått en väldigt positiv bild av vilken typ av fotboll Blåvitt vill spela och vad jag kan tillföra med mina egenskaper. Jag är en spelare som vill framåt, som tycker om att utmana min motståndare och skapa målchanser tillsammans med mina lagkamrater, säger han.

I Norrköping blev det sammanlagt 16 matcher, varav 15 i Allsvenskan under våren och sommaren. Emans genombrott på seniornivå kom i norska andraligalaget IK Start efter bland annat spel i bosniska Zrinjski Mostar från toppdivisionen. I norska andraligan gjorde han förra året 16 mål och åtta assist.
Eman har dessutom representerat alla norska ungdomslandslag från U15 upp till U21.

– Vi ser honom som en spelare som kan spela både på en kant och central offensiv position. Eman har ett bra driv och vill ta sig framåt, säger chefstränare Mikael Stahre.

Nu väntar alltså spel i Blåvitt. Det nysignerade kontraktet med oss sträcker sig till och med 2025.

– Vi bygger en trupp både för nuet och för framtiden, som både ska vara med och utmana i år och som ska kunna ta kliv framåt och uppåt de kommande säsongerna. Vi har redan en intressant mix av spelare och med Eman i laget blir det ännu mer intressant. Vi spetsar till konkurrensen ytterligare, säger klubbdirektör Håkan Mild.