Noll poäng på Stora Valla

Tappad ledning och förlust.
Det blev ingen rolig kväll i Degerfors.

Vi kopplade tidigt ett grepp om spelet på Stora Valla. Det ledde till en och annan målchans men framförallt ett bra tryck mot hemmamålet.

Efter åtta minuter hamnade det dessutom en boll däri. Sebastian Eriksson stod för en fint skruvad och välplacerad passning, som gick runt en röd försvarare – och hittade till Marcus Berg. En mottagning och en känslig lyftning senare stod det 1–0 till gästerna. Till oss.

Vår offensiv mattades en del efter det. Degerfors skapade farligare och farligare lägen. En boll träffade Pontus Dahlbergs ena stolpe. En annan smet förbi utanför den andra.

Men fortsatt blåvit ledning i halvtid. Tyvärr med målskytt Berg redan i omklädningsrummet. Han byttes ut med befarad skada minuten före vilan.

Mer eller mindre direkt i den andra kom kvitteringen. På ett drömmål. Hemmalagets Sebastian Ohlsson avfyrade ett skott från straffområdesgränsen. 1–1 och otagbart för Pontus Dahlberg.

Med 25 minuter kvar kom ledningsmålet för Degerfors. En flack och skruvad frispark hittade in till framstormande Lagerbielke, som nickade in 2–1.

Tyvärr hamnade en boll till i samma målbur. 3–1-målet stöttes in från nära håll av Bouzaiene och kom med sex minuter kvar att spela.