Oscars kanon ledde till tre poäng

Ett mål i vardera halvlek, och det förstnämnda en läcker frispark signerat Oscar Wendt.
Matchen mot Landskrona Bois i Svenska cupen slutade 2–0.

Kyla, sol och drygt 2 500 åskådare på Valhalla IP – ungefär så som det bör se ut vid årets tävlingspremiär.

Publiken fick se en spelmässigt jämn första halvlek där vi skapade de hetaste målchanserna.
Marcus Berg fick ett bra läge efter 25 spelade minuter när han skruvade bollen mot det bortre krysset, men där gästernas Amr Kaddoura stod pall och lyckades sträcka ut och få ut bollen till en hörna.

Med fyra minuter kvar till halvtidsvilan fick både Gustaf Norlin och Oscar Vilhelmsson goda chanser att spräcka nollan. Men bollen till slut ut till Amir Al-Ammari som kapades strax utanför straff området. Frispark Blåvitt.
Oscar Wendt siktade in sig – och curlade in 1–0.

– De har mycket boll men skapar inga farliga chanser, sa målskytten i paus.

Den andra halvleken hann inte bli mer än fyra minuter innan Gustaf Norlin bröt sig loss på vänsterkanten och serverade Oscar Vilhelmsson – som fastställde slutresultatet 2–0.

– Matchen började tufft mot ett bra och bolltryggt motstånd. Vi hade pratat om att vi skulle ha tålamod och att målen skulle komma till slut, så det känns bra att vi löser det på ett så bra sätt som vi faktiskt gör, säger Oscar Vilhelmsson.