Oscars kvittering gav avancemang

En sen kvittering efter avslut från Oscar Wendt.
Det räckte för gruppseger, och avancemang till kvartsfinal i Svenska cupen.

Match mot Mjällby på Valhalla IP i den sista gruppspelsomgången av Svenska cupen.

Förutsättningarna inför matchen var klara.
Blåvit seger skulle ge en plats till kvartsfinalen, men ett kryss kunde också det räcka hela vägen – beroende på resultatet i matchen mellan Landskrona och Norrby.

Matchen hann bli 17 minuter gammal när Gustaf Norlin tog en maxlöpning och pressade Samuel Brolin i Mjällby-målet, snodde åt sig bollen – och serverade Marcus Berg som kunde lägga in bollen i öppet mål.

Ledningen höll sig dock inte längre än tre minuter, då gästernas Mamudo Moro snappade upp en felpassning och ordnade en kvittering.
Med bara sekunder kvar av den första halvleken såg gästerna även till att gå in i halvtidsvilan med ledning.
Den här gången genom Carlos Gracia.

Dramatiskt blev det även i den andra halvleken.
Vi tryckte tidigt på för ett kvitteringsmål men hade svårt att ta oss igenom Mjällbys låga försvar.
Men till slut, med fem minuter kvar att spela, snappade Oscar Wendt upp ett inspel i straffområdet.
Avslutet nere till höger.
Kvitterat.

2-2 stod sig matchen ut, samtidigt som det slutade 3-1 till Norrby mot Landskrona.