Salisu klar för lån

Saidu Salisu är klar för ett lån med köpoption.
Den nigerianske anfallaren ansluter direkt och kontraktet sträcker sig säsongen ut.
– IFK är en fantastisk klubb och det är otroligt bra förutsättningar här, säger vårt nyförvärv.

Saidu Salisu har varit hos oss på provträning sedan två veckor tillbaka. Nu är ett avtal på plats med 20-åringens nigerianska klubb Kano Pillars om ett lån med möjlighet till permanent övergång. Processen med arbetstillstånd startar nu och vi hoppas myndigheterna har den klar de närmaste veckorna, så att Saidu blir helt spelklar.

– Han är en kraftfull anfallare och det blir värdefullt för oss att ha honom hos oss under en längre period i sommar och höst. Det gör att vi kan utvärdera Saidu ytterligare, säger Mikael Stahre.

Saidu Salisu har den senaste säsongen spelat med Kano Pillars i Nigeria Premier League. Där har det blivit ett mål på fyra matcher i högstaligan.

– Jag har varit i Nigeria och sett Saidu på plats både i match och på träning. Han var väldigt bra i en turnering jag följde tidigare i somras. Saidus fysik är hans främsta egenskap. Dessutom är han bra i luftspelet och helt orädd. Han kommer att behöva tid för att komma in i allt, men han har god potential att lyckas i Blåvitt och allsvenskan, säger vår chefsscout Stig Torbjörnsen.