Seger i Värmland

Filippa Hopkins hattrick ledde fram till en ny seger.
Matchen mot division 1-laget Hertzöga slutade med en 4–2 seger på bortaplan.
– Jag är jättenöjd, säger Peter Svanström.

Under söndagen rullade bussen uppåt i landet mot Karlstad och 90 minuter mot division 1-laget Hertzöga BK.

Matchen inleddes i ett högt tempo där båda lagen visade vilja att gå framåt och spela en offensivt inriktad fotboll. Efter 16 minuters spel kom också eftermiddagens första mål på Sannafältet. Hemmalagets hörna förvaltades på bästa sätt genom en intränad hörnvariant. 1–0.

Efter målet höjdes vårt tempo samtidigt som hemmalagets sänkte – vilket vi utnyttjade.

Efter flertalet chanser i ryggen kunde Filippa Hopkins, efter 25 minuters spel, trycka in reduceringen – som hon fem minuter senare följde upp med att placera in ledningsmålet och halvtidsresultatet.

– Det började väldigt tufft och svängde fram och tillbaka. Men efter deras mål bjuder de in oss i matchen genom att sänka sitt försvarsspel, vilket vi lyckas utnyttja med två mål av Filippa, säger Peter Svanström.

I den andra halvleken orkade inte hemmalaget hålla samma tempo som tidigare, vilket öppnade upp matchen.

Det dröjde sju minuter innan Filippa Hopkins återigen skrev in sig i målprotokollet och fullbordade sitt hattrick.

Innan matchen nått sitt slut hade Isabella Svanström utökat ledningen, innan Hertzöga hittade en reducering som fastställde slutresultatet 4–2.

– Vi fortsätter springa samtidigt som de blir trötta i den andra halvleken. Detta leder till att vi skapar väldigt många chanser. 4–2 är så här i efterhand lite i underkant, men jag är jättenöjd med både vad vi presterar och det motstånd som Hertzöga gav oss. Exakt så här ska alla försäsongsmatcher vara, säger Peter Svanström.