Stig Torbjörnsen ny chefsscout

Stig har skrivit på ett flerårskontrakt och är IFK Göteborgs nya chefsscout.
– Jag kommer till en förening med stora ambitioner och en organisation som arbetar på ett spännande sätt, säger han.

Efter tio år i norska Rosenborg och fem år i IFK Norrköping flyttar Stig Torbjörnsen till IFK Göteborg.

I rollen som chefsscout kommer 57-årige Stig bland annat att ansvara för det underlag som ligger till grund för våra spelarrekryteringar.

– Vi får till oss en av Skandinaviens mest välrenommerade personer på sitt område. Det arbete han har gjort i Rosenborg och i Norrköping talar för sig självt. Att vi knyter honom till oss visar också en hel del om var IFK Göteborg står, säger vår chefstränare Mikael Stahre.

Stig berättar själv att flytten till Blåvitt är speciell för honom personligen.

– IFK Göteborg har alltid betytt något för mig. Jag och mina vänner satt och tittade på matcherna på 80-talet och kan hela historiken. Därför är det för mig väldigt stort att få komma hit och jobba i den här föreningen. Blåvitt har alltid haft en plats i mitt hjärta. Dessutom är “Snart skiner Poseidon” Europas vackraste klubbhymn, säger han och fortsätter:

– Jag lockas av uppdraget av väldigt många olika anledningar. Det jag har fått presenterat för mig är ett helhetstänk som är väldigt intressant. Blåvitt eftersträvar en blandning av spelare från sin egen akademi kryddat med spelare utifrån, och jag ser fram emot att arbeta med det som utgångspunkt. Det finns en stor potential här.

Vid sin sida kommer Stig att ha scouterna Olle Sultan och Robin Söder. Sportsliga assistenten David Vukovic ingår i scoutinggruppen och det sportsliga teamet året ut.
Patrik Persson, som har arbetat med fasta situationer, slutar. Han har inte möjlighet att kombinera IFK-jobbet med sitt andra arbete.

– Vi har arbetat efter en långsiktig plan där vi skruvar på vår organisation och vill få rätt personer, funktioner och kompetenser på plats. Samtidigt har vi ett lugn och en stor tillförsikt där vi har låtit det ta den tid det har behövt. Vi känner att vi står väldigt väl rustade inför fortsättningen av 2022 – men samtidigt tittar vi hela tiden på hur vi kan bli ännu bättre, säger klubbdirektör Håkan Mild.

Fakta
Sportsliga staben
Mikael Stahre, chefstränare
Alexander Tengryd, assisterande tränare
Hannes Stiller, assisterande tränare
Stefan Remnér, målvaktstränare
Kalle Olsson, fystränare
Calle Persson, fysioterapeut
Fredrik Larsson, sjukgymnast
Kaj Leuther, sjukgymnast
Roland Kaldéus, fysio
Fred Jähnke, analytiker
Stig Torbjörnsen, chefsscout
Olle Sultan, scout
Robin Söder, scout
David Vukovic, sportslig assistent
Gustav Hessfelt, koordinator
Håkan Lindahl, materialförvaltare
Rolf Gustavsson, materialförvaltare