Måndagskvällen i Hällevik blev en oerhört härlig sådan.
Matchen mot Mjällby slutade 4–1 i blåvit favör.
– Fantastiskt skönt, säger tvåmålsskytten Gustaf Norlin.

Inledningen av matchen var både intensiv och chansrik.
Det rasslade till bakom Warner Hahn redan efter ett par minuter, men avslutande Mjällby-spelare var tydligt på fel sida linjen.

I stället var det vi som tydligast pressade på för ett ledningsmål. Utdelningen kom också i den tolfte minuten då Eman Markovic vann bollen högt och serverade Marcus Berg. Passen något för lång, men returen rätt ut till Gustaf Norlin som kunde lägga in bollen i öppet mål.

Matchbilden efter målet var jämn och chanser skapades åt båda håll.

Utökningen till 0–2 kom i den 33:e minuten.

En hörna från höger, några nickpassningar – och sedan en 19-årig mittback i Johan Bångsbo som hur elegant som helst sparkade in bollen i målvaktens bortre hörn på volley. Det finns sämre sätt att göra sitt första allsvenska mål på.

Två minuter senare var det dags igen.

Återigen snappade vi upp en snävt spelad boll, ställde om och utökade till 0–3 genom Emil Salomonsson.

– Vi är väldigt bra i kontringsspelet och vi lyckas straffa dem. Sen kanske det första är ett skitmål, men de ska göras de med, säger Gustaf Norlin.

Den andra halvlek startade i något lägre tempo och vi fick stundtals sjunka rejält lågt.

Trots det skulle vi utöka matchen en gång till. Kontring, pass av Marcus Berg – och så en fristående Gustaf Norlin som enkelt kunde rulla in 0–3.

Mjällby hann sedan med en sen kvittering, men kom inte närmre än så. Matchen slutade med en blåvit 4–1-seger.

Mot slutet av matchen fick även Felix Eriksson och Alfons Nygaard göra allsvensk debut.
Ett ytterligare positivt inslag i en väldigt trevlig kväll på Liserlandet.