Suleiman är klar!

Från Bundesliga till Allsvenskan.
Suleiman Abdullahi återvänder till skandinavisk fotboll – och har skrivit på ett kontrakt till och med 2025.
– IFK Göteborg är en stor klubb som jag vill hjälpa tillbaka till toppen igen, säger han.

Vi har gjort klart med ett nyförvärv som spetsar till truppen. Den 25-årige nigerianske anfallaren Suleiman Abdullahi kommer på fri transfer från Bundesligaklubben Union Berlin.

– Vi värvar en spelare med stor potential som också har visat tidigare att han kan leverera i skandinavisk fotboll. Vi tror att Suleiman kan lyfta i vår miljö och nå samma höga nivå även i en allsvensk kontext. Det som sticker ut mest för mig är hans fysik, snabbhet och målfarlighet, säger vår chefstränare Mikael Stahre.

Suleiman slog igenom i norska Viking Stavanger 2016 när han gjorde fem mål på 13 matcher. Det ledde till intresse från tyskt håll och Suleiman värvades till Eintracht Braunschweig i tyska andraligan samma år. Där varvade han med spel i Braunschweig och Union Berlin (lån och sedan övergång) och var delaktig i att skjuta Union upp till högstaligan.

– Suleiman är en spelare som jag personligen har följt länge, ända sedan han kom till Viking. Man kan verkligen säga att han är välscoutad. Vid sidan av hans fotbollskvaliteter är Suleiman en lugn, stabil familjeman. Vi ser att han kommer att passa väldigt väl in hos oss, på planen och i gruppen, säger vår chefsscout Stig Torbjörnsen.

Suleiman är spelklar när den svenska övergångsperioden startar 15 juli.

Mikael Stahre om truppläget:

– Med dagens värvning spetsar vi till konkurrensen på de offensiva platserna. Samtidigt har våra uppflyttningar av akademispelare gett oss både bredd och ökad konkurrensen på flera platser under våren. Vi har en intressant truppsammansättning att bygga vidare på under sommaren och våren.