Tack, Mattias!

En mycket framgångsrik karriär avslutas.
Mattias Bjärsmyr säger tack och adjö som fotbollsspelare.
– Det är känslosamt och jag är väldigt tacksam för allt jag har fått vara med om, säger han.

463 matcher i IFK Göteborg. 14 säsonger. Årets Ärkeängel 2020, som supportrarnas favorit. Vår mest framgångsrika spelare på hela 2000-talet. Ett SM-guld, fyra cupguld och oräkneliga minnen däremellan. När Mattias Bjärsmyr tackar för sig – då säger IFK Göteborg tack tillbaka.

– Jag kom hit till Göteborg och Kamratgården 2005. Och skulle någon säga till mig då att jag skulle få uppleva allt jag har gjort under dessa år – då skulle jag nog inte tro på det. Det är inte bara pokalerna och segrarna jag minns bäst. Efter alla år i Blåvitt har jag också mött fantastiska människor och fått vänner för livet här, säger han.

Det återstår två matcher av säsongen. I Mattias allra sista på hemmaplan kommer han att tackas av. Ett litet tack och gest inför avspark – för en stor insats i blåvit tjänst.

– Det är en imponerande karriär som han snart har bakom sig. Under 2000-talet har han varit med som en ledargestalt i alla de stora segrar som vi som förening har fått fira. Det säger mycket. Med sin professionalitet och klubbkänsla är Mattias en person och spelare som sticker ut, säger klubbdirektör Håkan Mild.

Mattias har spelat i IFK Göteborg i tre omgångar, första gången mellan 2005 och 2009. Han återvände till Kamratgården från spel i utlandet 2012 och 2020 efter fem respektive tre år i Norge, Grekland och Turkiet.

– Jag vill passa på att tacka alla spelare, ledare och föreningspersoner jag har mött i allt från min moderklubb Hestra till de i IFK Göteborg, Rosenborg, Panathinaikos och Sivasspor – för att nämna några. Jag har varit med och vunnit ligan i tre av klubbarna och upplevt fina saker på alla dessa platser. Extra stort tack också till alla supportrar, som har varit fantastiska och som har följt med under alla år.