Tre poäng i Skåne

Marcus Bergs mål ledde fram till en 1–0 seger på Olympia.
– Jäkligt skönt, säger målskytten.

Under söndagen gick resan nedåt i landet mot Helsingborg och Olympia, för 90 minuter mot Helsingborgs IF.

Och det var vi som skulle inleda matchen starkast. Vi kontrollerade matchbilden samtidigt som vi hotade i offensiv riktning.

Utdelning skulle komma.

Ett kombinationsspel på högkanten ledde fram till en djupledslöpande Marcus Berg, som kliniskt avslutade i steget. Ledning efter 28 minuter.

Gustav Svensson efter 45 minuter:

– Jag tycker att vi har ganska bra koll på Helsingborg när de har bollen. Det finns omställningsmöjligheter för oss att utnyttja som jag inte riktigt tycker att vi har gjort i den första halvleken.

I den andra halvleken gick tempot och intensitet i matchen ner en nivå, och båda lagen hade svårigheter att skapa någon konkret målchans.

Nära var Alexander Jallow som, efter att ha vunnit sin duell ute på högerkanten, skickade iväg ett avslut som Kalle Joelsson i hemmamålet kunde styra bort i sista sekund.

Tre poäng blev det till slut på Olympia.

  Det var en tung match. I perioder gör vi det jättebra och i andra trycker dom på. Vi bör kunna straffa dem lite mer tycker jag. Överlag en tuff bortamatch som jag tycker vi gör helt okej och framförallt kan ta tre poäng ifrån, det känns jäkligt skönt, säger Marcus Berg.