Oscar Vilhelmsson och Hosam Aiesh stod för målen i 2–0-segern på Bravida Arena.
– Det känns fantastiskt, säger Hosam Aiesh.

På ett soligt Bravida Arena väntade bortamatch mot BK Häcken i den tredje omgången av Allsvenskan.
Och det var vi som började bäst.

Redan efter fyra minuter avslutades ett längre anfall av att Marcus Berg hittade in med passning till Oscar Vilhelmsson – som sköt 1–0 till Blåvitt.

Lagen turades därefter om att styra spelet i mitten, där chanserna fanns åt båda håll. Trots det var det fortsatt 1–0 på tavlan efter den första halvleken.

– Jag får en jättebra pass av Mackan, som jag bara behövde slå in. Häcken kommer in lite mer i matchen efter det, men jag tycker att vi håller ihop det bra, sa målskytten i halvtidsintervjun.

Sju minuter in i den andra halvleken byttes målskytten ut till förmån för Gustaf Norlin – som fixade straff direkt.
Marcus Berg fick chansen från elva meter, men straffen över ribban.

Vi tryckte därefter på rejält och radade upp chanser, men såväl ribba som målvakt stod pall.
I den 68:e minuten fick Häckens Kadri Hodzic syna sitt andra gula kort efter att ha kapat Hosam Aiesh.

I numerärt överläge kunde Hosam själv se till att med ett läckert avslut från 30 meter sätta 2–0 och därmed avgöra matchen.

– Jag gör inte mål så ofta, men när jag väl gör det blir det bra. Nu känns det fantastiskt, säger Hosam Aiesh.