Välkommen, Amir!

Amir Al-Ammari är blåvit!
Den kreative mittfältaren har checkat in på Kamratgården.
Kontraktet sträcker sig till och med 2024.

På torsdagskvällen genomfördes läkarundersökning och nu är också alla papper påskrivna. 24-årige Amir Al-Ammari värvas in från Halmstads BK där han förra säsongen spelade 28 matcher i allsvenskan.

– Att ta steget till just IFK Göteborg känns fantastiskt. Jag stod på motsatt sida planen och fick själv uppleva hur det är att möta Blåvitt. Jag kommer till ett lag som spelar en energirik och framåtriktad fotboll. Jag tror att det kommer att passa mig väldigt bra, säger han.

Sportchef Pontus Farnerud:

– Amir är precis den typ av karaktär – både som spelare och i sin personlighet – som vi tror och hoppas kommer till sin rätt på ett bra sätt hos oss. Han har en målmedvetenhet och drivkraft som gör att han år för år har haft en tydligt positiv utvecklingskurva.

Det är främst på det centrala mittfältet som Amir är tänkt att konkurrera. Han är uppvuxen i Jönköping och har landslagsmeriter från Iraks A- och U-landslag och det svenska U19-landslaget.
Som tonåring gjorde han tre säsonger i danska Bröndbys organisation innan han återvände till Småland för spel i Jönköpings Södra.
Där spelade Amir också i tre säsonger och var bland annat lagkamrat med Alexander Jallow.
I Halmstad blev det en allsvensk säsong innan laget degraderades till Superettan.
När Amir var i 14-årsåldern blev han inbjuden och var med på inbjudningsträningar hos Blåvitt – han tog bara en “omväg” innan han nu alltså blev blåvit.

– Hans bolltrygghet och fina vänsterfot ger oss intressanta alternativ. Med hans smartness både offensivt och defensivt tillför han mycket i planens båda riktningar, säger Pontus Farnerud.

Amir gör sitt första träningspass med nya lagkamraterna under fredagen.

– Jag ser fram emot att träffa både gamla bekanta och alla nya lagkamrater. Nu kör vi, säger han.