Välkommen, Erik Sorga!

Ännu en pusselbit är på plats.
Erik Sorga har skrivit på ett kontrakt till och med 2025.
– En spelare med flera tydliga spetsegenskaper, säger sportchef Pontus Farnerud.

22 år. Landslagsman från Estland. Anfallare. Erik Sorga kommer närmast från DC United i MLS och en utlåning till nederländska Venlo.

– Erik är en spelare som vi har följt under lång tid. Han har många intressanta kvaliteter, framförallt med sin snabbhet och en förmåga att skapa lägen för sig själv och sina medspelare. Han är en modern och hårt jobbande anfallare i både defensiven och offensiven. Det ger oss ytterligare ett alternativ offensivt och kompletterar vår anfallsuppsättning på ett bra sätt, säger Pontus Farnerud.

Erik själv om övergången:

– IFK Göteborg är en av de skandinaviska storklubbar som alla fotbollsintresserade känner till. Jag har fått en väldigt bra bild av vad det är vi ska uppnå tillsammans. Vi ska upp till toppen av svensk fotboll igen och jag ser verkligen fram emot att vara en del av det. Jag längtar också efter att spela för supportrarna. Jag har kollat på de fantastiska tifona och sett vilken stämning det är på hemmaarenan. Det är högsta klass.

Erik blev skytteligavinnare 2019 i toppklubben Flora Tallinn från hemlandet innan han flyttade till USA och MLS-laget DC Uniteds organisation. Under pandemin blev det praktiskt svårt att kombinera ligaspelet med resandet för landslagsfotboll på europeisk mark, och i höstas lånades han ut till VVV-Venlo i nederländska andraligan.
I VM-kvalande Estland gjorde Erik under 2021 tre mål. Bland annat två mot världsettan Belgien.

– Det är viktigt för mig att vara med i landslaget. Med tanke på hur pandemin ställde till det på olika sätt för ligan i USA var spel i Europa nödvändigt för att få till landslagsspel. Efter den sena utlåningen till Holland i höstas är det skönt att få starta upp den svenska säsongen från dag ett tillsammans med mina nya lagkamrater.

Pontus Farnerud:

– Erik är otroligt ambitiös och väldigt motiverad att vara en del av IFK Göteborg. Han är ytterligare en pusselbit i truppbygget inför säsongen 2022 och de kommande åren.