Välkommen hem, Sebastian!

Sebastian Ohlsson är tillbaka i IFK Göteborg!
29-åringen vänder hem efter tre år i tyska St. Pauli.
– Blåvitt gör en satsning som jag väldigt gärna vill vara med på, säger han.

För nästan exakt tre år sedan lämnade Sebastian för spel i tyska andraligalaget FC St. Pauli. Nu är han tillbaka i den blåvita dressen.

– Jag har ju varit här och tränat så fort jag har fått chansen och det var här på Kamratgården jag höll igång även i somras. Det känns riktigt bra att vara en Blåvittspelare igen. Jag längtar efter att få spela på Gamla Ullevi framför våra supportrar, säger Sebastian.

På sin blåvita meritlista har Sebastian fyra A-lagssäsonger och 78 matcher. Han är fotbollsfostrad i Qviding FIF och i vår egen akademi.
I St. Pauli har Sebastian i huvudsak spelat på högerkanten, som ytterback och mittfältare. Hans senaste match spelade han i februari, och sedan dess har han rehabtränat efter en knäskada.
Det blev 57 matcher för Sebastian i den tyska klubben. Eftersom Sebastians kontrakt gick ut i somras går han till oss utan övergångssumma.

Klubbdirektör Håkan Mild om värvningen:

– Sebastian slog igenom på allvar under förra vändan här och han hade till och med kaptensbindeln hos oss. Det är glädjande att vi ännu en gång ser en tidigare akademispelare ta plats i vår A-trupp. Att Sebastian, precis som flera andra hemvändare, har bakgrund i föreningen är en sak som ger en blåvit kontinuitet i vårt truppbygge.

Kontraktet med oss sträcker sig över 2024. Eftersom den svenska övergångsperioden är avslutad är Sebastian spelklar i januari, när nästa period startar.

– Till dess kommer jag att jobba hårt på träningarna och pusha mina lagkamrater, så att vi får en så bra avslutning som möjligt på säsongen, säger han.