Välkommen, Pontus!

Pontus Dahlberg är klar för IFK Göteborg.
Han är hemma – i Göteborg och på Kamratgården och Gamla Ullevi.
– Det känns som helt rätt steg för mig att ta, säger 23-åringen.

Det är på riktigt. Pontus Dahlberg är blåvit igen. Hans framtid finns i IFK Göteborg. Det färska kontraktet sträcker sig hela fyra och ett halvt år framåt – till och med 2026.

– Det säger mycket. Det är i Blåvitt jag vill vara. Det är här jag vill fortsätta utvecklas och jag vill vara med och ta mitt lag upp till toppen igen. Varje tillfälle jag har fått har jag varit på Kamratgården för att bygga upp mig och jag har hållit tät kontakt med flera personer i klubben sedan dagen jag lämnade. Det känns väldigt bra att komma hem på riktigt, säger Pontus själv.

Han A-lagsdebuterade i IFK Göteborg som 17-åring 2016, och hittills har det blivit 55 matcher i vårt A-lag. Många fler ska det alltså bli. Dessförinnan fanns Pontus – precis som majoriteten av våra seniorspelare – i vår akademi. Under Pontus allsvenska debutsäsong fick han priset Årets bästa unga spelare i hela serien.

– Pontus har gjort det väldigt tydligt för oss att det är till just IFK Göteborg han vill. Vi får hem en ambitiös, målinriktad och hungrig målvakt. Pontus starka koppling till Blåvitt gör att han snabbt kommer att komma in i vår verksamhet. På många sätt är det en unik värvning, att få hem en spetsspelare i hans ålder, säger vår chefstränare Mikael Stahre.

Säsongen 2018 köptes han från IFK Göteborg av Premier League-klubben Watford FC och lånades tillbaka till oss under vårsäsongen. Under de senaste åren har Pontus dessutom lånats ut till nederländska FC Emmen, BK Häcken och engelska klubbarna Doncaster Rovers och Gillingham FC.
Under åren har Pontus spelat två A-landskamper och under tiden som förstemålvakt i U21-landslaget även gjort 19 landskamper där.

Pontus avtal med Watford FC avslutades denna vecka och vår klubbdirektör Håkan Mild lyfter samarbetet med den engelska klubben som en nyckel för att få övergången i mål.

– Utan att gå in på några detaljer i själva avtalet kan jag konstatera att det har varit en mycket bra dialog och förhandling. Watford har värnat om Pontus utveckling under åren han har varit hos dem och de önskar honom allt det bästa i framtiden. Vi i IFK Göteborg är väldigt glada över att den framtiden finns hos oss, säger Håkan.