Välkommen, Warner Hahn!

Vi har gjort klart med en ny målvakt.
Warner Hahn har skrivit på ett ettårskontrakt med option på ytterligare ett år.
– IFK Göteborg är en av de största klubbarna i Skandinavien. Nu vill jag vara med och föra upp laget till toppen igen, säger han.

Han är målvaktsetta för Surinam och tidigare U21-landslagsmålvakt för Nederländerna. Han har tillhört toppklubbar som Ajax, Feyenoord och Anderlecht.

Nu väntar spel i IFK Göteborg för 29-årige Warner Hahn.

– Jag kommer till en av Skandinaviens största klubbar, som dessutom har en väldigt fin tradition av att ha haft många toppmålvakter hos sig genom åren. Nu vill jag vara med och ta Blåvitt till toppen av svensk och nordisk fotboll igen, säger Warner.

Sportchef Pontus Farnerud om värvningen:

– Warner har en gedigen erfarenhet av spel i Eredivisie och landslagsspel. Han är väldigt motiverad över att komma till Blåvitt. Warners främsta styrkor är hans reflexsnabbhet samtidigt som han har ett stort lugn i sitt spel, både som “linjemålvakt” och i hela straffområdet. Precis som många andra målvakter skolade i Holland är han också trygg i spelet med fötterna, säger Pontus Farnerud.

Warner kommer senast från Go Ahead Eagles i nederländska högstaligan där han denna säsong har spelat i 19 av 21 ligamatcher. Sedan månadsskiftet är Warner kontraktslös.

Han spelade i samtliga nederländska U-landslag innan han valde att spela för VM-kvalande och Gold Cup-spelande Surinam. Han har sju A-landskamper på CV:t.

– Warner har hela tiden varit en målvakt vi tittat på och hans situation förändrades till vår fördel. Vi har arbetat noggrant och metodiskt för att hitta rätt. Vi är väldigt glada över att ha fått in just Warner till Blåvitt, säger Pontus Farnerud.