Välkomna, William och Lee!

Båda har varit i föreningen som spelare.
Nu förstärker de herrlagets ledarstab.
Välkomna till IFK Göteborg säger vi till William Lundin och Lee Baxter.

Den ene tillhörde vår akademi som ungdomsspelare. Den andre var A-lagsspelare under en säsong i början av millenniet.
Nu tar William Lundin, 30, plats som ny assisterande tränare och Lee Baxter, 46, som målvaktstränare.

William kommer närmast från division 1-laget FC Trollhättan där han de senaste fem åren har arbetat som sportchef och A-lagstränare.

– Jag växte mer eller mindre upp med IFK Göteborg och hade fina år i akademin. Där lärde jag mig mycket som spelare som jag har haft med mig även som tränare. De senaste tio åren har jag arbetat inom fotbollen på olika sätt och klivet till Kamratgården känns helt rätt. Det finns väldigt kompetenta personer i organisationen och det ska bli spännande att bli en del av en av Skandinaviens största klubbar, säger William Lundin.

Lee Baxter spelade i IFK Göteborg under säsongen 2004 vid sidan av bland andra Bengt Andersson. Under spelarkarriären representerade han dessutom klubbar som Malmö FF, AIK, Glasgow Rangers och Sheffield United.

Sedan 2008 har han arbetat som målvaktstränare i AIK, turkiska Genclerbirligi, danska AGF Århus, sydafrikanska Kaizer Chiefs och Sydafrikas landslag.

– Det har varit händelserika år och spännande platser att arbeta på. Inte minst var kombinationen av klubblag och landslag i Sydafrika en utvecklande period. Det blev fyra år där innan jag beslutade mig för att vända hem till Sverige. Möjligheten att återvända till Blåvitt dök upp och då var det inget att tveka på. Det är en storklubb som jag dessutom har koppling till sedan tidigare. Jag ser fram emot att börja arbeta på Kamratgården, som ju ser lite annorlunda ut jämfört med när jag var här senast, säger han.

Chefstränare Mikael Stahre om de nya kollegorna:

– I William får vi en ung och ambitiös tränare som samtidigt har en gedigen föreningsbakgrund. Det ska bli intressant att se honom i vår miljö och tillsammans med de andra ledarna. Lees meritlista både som spelare och målvaktstränare säger mycket om hans kompetens och erfarenheter. Han har arbetat länge utomlands och kommer med intressanta idéer och influenser. Lee kommer även att arbeta med specialisering på fasta situationer.