David Pérez tas in

Kommer från italienska Atalanta.

Den tidigare BP-spelaren David Pérez tas in.
– Ett spännande tillskott som vi vill se och lära känna i vår miljö, säger Ola Larsson, teknisk direktör i IFK Göteborg.

Svensk U-landslagsspelare, 19 år gammal, yttermittfältare, tillhörande Serie A-klubben Atalantas ungdomsakademi och fostrad i IF Brommapojkarna. Så sammanfattar Ola Larsson nyförvärvet.

– Följer du svensk fotboll på ungdomssidan på nära håll så är David ett namn du har koll på. Hans flytt till Atalanta för tre år sedan var uppmärksammad och den gången omvandlades hans lån från BP till en permanent flytt till Italien. Det säger en hel del. Nu har han fått mer rutin i en erkänt bra ungdomsakademi och dessutom värdefulla erfarenheter från en Serie A-klubb. Det ska bli intressant att se vad det har gett honom på planen, säger Ola Larsson och fortsätter:

– Vi vet att han har intressanta kvaliteter och om allt klickar kan han tillföra något som ger oss ytterligare spets. Vi har en tanke på att eventuellt låna vidare David till en samarbetsklubb för att garantera speltid – men samtidigt ha honom hos oss på Kamratgården för att vara nära honom i träningsvardagen. Vi vill testa oss fram och hitta fler vägar fram i den individuella spelarutvecklingen, säger Ola Larsson.

David själv om övergången till IFK Göteborg:

– Det är en spännande möjlighet för mig att komma hit till Blåvitt. Jag gillar hur våra samtal har gått om att hitta en utvecklande miljö för mig personligen och samtidigt konkurrera om speltid. Det är upp till mig själv att bevisa vad jag kan, säger han.