Elias Hagen är blåvit!

Vi inleder det nya året med en värvning.
22-årige Elias Hagen från norska Bodö/Glimt är klar för IFK Göteborg.
– Det känns väldigt bra att bli en del av en av Nordens största klubbar, säger han.

Det har varit på gång en tid. Nu är Elias Hagen IFK Göteborgs spelare. Han köps loss från sitt kontrakt hos norska toppklubben Bodö/Glimt.

– Från det att jag först hörde om intresset från Blåvitt har jag själv varit väldigt intresserad av en flytt hit. Det känns helt rätt för mig, säger han.

Han är uppvuxen i Oslo och spelade ungdomsfotboll i Lilleström. Proffsdebuten gjordes i huvudstadsklubben Grorud IL i norska andraligan.

Efter flytten till Bodö/Glimt har han varit en bärande spelare i de senaste årens succélag i den norska Eliteserien. Det har blivit två ligaguld och spel i Europa League, Conference League och kval till Champions League.

– Det är en viktig värvning för oss, säger klubbdirektör Håkan Mild. Elias är en eftertraktad spelare som vi är glada över att ha knutit till oss. Han är norsk U21-landslagsspelare och har trots sin unga ålder samlat på sig mycket erfarenhet från Europaspel. Vi ser framför oss att han kommer att göra ett stort avtryck hos oss.

Vår chefstränare Mikael Stahre om nyförvärvet:

– Elias är en central mittfältare med kvaliteter både i det offensiva och defensiva spelet. Han är en spelintelligent spelare med bra passningsfot.

Kontraktet sträcker till och med 2026.
Elias första träning med oss blir på fredag när vi för första gången i år möter våra supportrar på Valhalla.

– Det är positivt att kunna starta upp säsongen mer eller mindre direkt med mina nya lagkamrater. Det ska bli roligt att träffa supportrarna nu också. Jag har förstått att Blåvitt har ett enormt stöd i Göteborg och över hela Sverige, säger Elias.