Kontraktet säkrat – i 95:e minuten

Glädjescener på Påskbergsvallen

94.37 på matchklockan. Då skickade Adam Carlén in 2–1-målet – som säkrade allsvenskt kontrakt 2024.

På ett kyligt Påskbergsvallen, där majoriteten av publiken var klädda i blått och vitt, utspelades en första halvlek utan några större målchanser. Trots det var känslan i halvtid att vi lågt närmast ett ledningsmål.

Ledningsmålet kom också – men från dagens hemmalag.
Den tidigare blåvita U-spelaren Hampus Zackrisson nådde högst på en frispark, och nickade in det mycket tunga 1–0-målet i matchens 64:e minut.

Trots nederlaget tryckte vi på för en kvittering, och tio minuter efter baklänges-målet skarvade Hussein Carneil fram till Lucas Kåhed som ensam med målvakten rullade in 1–1.

Fyllda med momentum tryckte vi på för ett avgörande, och när Hussein Carneil fixade straff i matchminut 89 var det många som trodde att matchen skulle avgöras. Arbnor Mucollis straff dock en bra bit över.

När klockan tickat upp på den 95:e matchminuten fanns det nog en och annan som hade hunnit ge upp. Men Arbnor Mucollis inlägg landade hos Adam Carlén – och drämde till på volley.

94.37 på matchklockan, total eufori – och ett säkrat allsvenskt kontrakt.