Laurs är klar!

Dansk anfallare på plats.

Vi fortsätter att förstärka truppen inför 2024.
21-årige anfallaren Laurs Skjellerup har skrivit på ett fyraårskontrakt.
– Jag kommer till en storklubb som vill uppåt och jag är glad som får vara med på denna resa, säger Laurs.

Laurs Skjellerup kommer närmast från Hobro IK i danska andraliga, som han har spelat i sedan sommaren 2022, och även spelade ungdomsfotboll i. Laurs Skjellerup gjorde sin högstaligadebut i den östjylländska klubben Randers FC.

– Steget till IFK Göteborg känns helt rätt för mig. Ola och Jens har presenterat en tydlig plan för mig och hur jag ska passa in i det sätt som Blåvitt vill spela från och med nästa år. Det är en spännande resa att vara med på, säger Laurs Skjellerup.

Uppgifterna om hur lång den danske anfallaren egentligen är varierar beroende på vilken hemsida man surfar in på. I den nyss genomförda medicinska undersökningen fick vi det definitiva beskedet: 195 centimeter. Så är det fastslaget.

Vår chefstränare Jens Askou har bra koll på vårt nyförvärv och hoppas se honom växa som fotbollsspelare i IFK Göteborg. Han ser framför sig hur ”pusselbiten” ska passa in i 2024 års lagbygge.

– Jag ser enorm potential i Laurs. Han har imponerat på många med sitt spel denna säsong och har varit jobbig att möta för motståndarförsvaren. Han är lång och blir en bra uppspelspunkt, något vi har saknat efter att Marcus Berg slutade. Samtidigt är han snabb i djupled och kan hota på många andra sätt. Jag tror att vi kommer att kunna utveckla hans spel och att vi kommer kunna få se en hel del mål från honom, säger Jens.

Ola Larsson, teknisk direktör i IFK Göteborg, om köpet av Laurs Skjellerup från Hobro:

– Vi vet vad vi har letat efter och går in med en bestämd bild av vilka egenskaper vi vill få in i truppen, specifikt i anfallet i och med denna värvning. Med sommarfönstret fattade vi flera beslut som vi nu bygger vidare på i vinterfönstret. Spelidén är i centrum för hur vi bygger det nya IFK Göteborg och där blir Laurs en intressant del, säger Ola.

Laurs ansluter till laget lagom till uppstarten i januari. Första träningspasset blir på Valhalla 6 januari.

– Jag vet att jag kommer till en traditionsrik klubb med fantastiska supportrar. Det betyder mycket. Men jag vill också trycka på vad jag har fått höra om framtiden, och hur Blåvitt vill ta nya steg för att ta sig uppåt. Det har lockat mig väldigt mycket. Nu ser jag fram emot att komma igång med träningen och lära känna mina lagkamrater och staden Göteborg, säger han.