Magnus Edlund får ny roll

Välkommen tillbaka!

Magnus Edlund ansluter som ny fotbollsutvecklare i IFK Göteborg.
Med start i januari kommer han att arbeta nära med spelarutveckling för de yngsta spelarna på väg upp till eller som redan tillhör A-lag Herr.
– Jag blev väldigt lockad direkt som rollen presenterades för mig, säger han.

Uppdraget är tydligt: Få fler unga spelare att klara av det sista steget till IFK Göteborgs A-lag.
Magnus Edlund, 56, vet vad som väntar när han återvänder till föreningen efter sex år. Närmast kommer han från norska Sarpsborg 08, som spelar i Eliteserien.

– Under alla mina år – oavsett om det har varit som riksinstruktör hos Svenska Fotbollförbundet, som Tipselittränare i Häcken, som tränare i Gunnilse eller assisterande tränare i Blåvitt eller Sarpsborg 08 – så har den individuella utvecklingen hos spelarna varit i fokus i mitt ledarskap. Jag har brunnit för detta under alla mina 37 år som tränare. Blir individen bättre så stärker det laget, säger Magnus Edlund och fortsätter:

– Det är spännande att Blåvitt tar det här klivet och satsar på den här typen av tjänst för att möta dagens och framtidens behov av spelarutveckling. Det finns ett glapp idag inom den svenska elitfotbollen där vi missar en del talanger som med rätt upplägg hade kunnat ta det där sista klivet in i ett seniorlag.

Konkret innebär arbetet som fotbollsutvecklare att Magnus kommer att arbeta med individuell spelarutveckling för de spelare som är på väg att slå sig in i IFK Göteborgs A-lag.

– Magnus kommer att följa dem i träningsvardagen och även finnas runt dem i deras matchmiljö. Det sistnämnda gäller både på seniornivå – hos oss i Blåvitt eller som utlånad till exempelvis en potentiell samarbetsklubb, säger Ola Larsson, teknisk direktör i IFK Göteborg och fortsätter:

– En av våra stora utmaningar, både för IFK Göteborg som klubb och för svensk fotboll som helhet, är att kunna ge våra unga spelare rätt matchmiljö. Den delen är enormt viktig för att spelarna ska utvecklas. Våra spelare behöver fler matcher på bra nivå. Med Magnus hoppas vi att tröskeln in till allsvensk fotboll minskar i Blåvitt. Vi tror att hans arbete kommer att göra våra unga ännu bättre rustade för spel på hög nivå.