Mikael Stahre lämnar

Samarbetet avslutas.

IFK Göteborg väljer att avsluta Mikael Stahres uppdrag som chefstränare.
Beslutet har fattats i samsyn mellan klubbledning och styrelse.
– Vi ser att detta är den bästa lösningen för IFK Göteborg, säger klubbdirektör Håkan Mild.

Den främsta anledningen till beslutet är att vi inte har fått den utveckling vi har önskat.

– Mikael har lagt ner enormt mycket tid och energi för att laget ska lyckas, och det tackar vi honom för. Men för att få ut mesta möjliga av vår trupp krävs nu en förändring, säger Håkan Mild.

De båda assisterande tränarna Alexander Tengryd och William Lundin tar tills vidare klivet upp som gemensamt huvudansvariga tränare för herrlaget.

– Båda har ett stort förtroende i spelartruppen och de kommer att få allt nödvändigt stöd som de behöver under den period de leder laget, säger Håkan Mild.

En process har påbörjats för att få en ny chefstränare på plats. Rekryteringen kommer att skötas av fotbollsutskottet och sportrådet.

– Det viktigaste är att vi är noggranna i rekryteringsarbetet. Det är inget vi kommer att stressa fram utan det får ta den tid som krävs för att få rätt person på plats. Vi sätter ingen deadline eller specifikt datum för det i dagsläget. Kravprofilen är tydlig, utan att gå in på detaljer. Med den trupp vi har idag vill vi nå framgångar både denna säsong och på längre sikt. Målsättningen är att vara med och konkurrera om en Europaplats, säger Håkan Mild.