Nytt kontrakt för Lucas

Flerårsavtal på plats.

Lucas Kåhed har skrivit på ett nytt kontrakt.
Den tidigare akademispelaren är blåvit i ytterligare tre år framåt.
– Det är i Blåvitt jag vill vara. Föreningen betyder väldigt mycket för mig, säger han.

20-åringen (fyller 21 år nästa vecka) kom till IFK Göteborg som ungdomsspelare och tog klivet upp till A-laget hösten 2021.

Nu får hans karriär en fortsättning på Kamratgården.

– Det känns väldigt bra. Alla här har visat genom åren hur mycket de tror på mig och jag vill verkligen ge tillbaka till Blåvitt. Det är här jag vill utvecklas som spelare, säger Lucas.

Lucas hade ett kontrakt som skulle ha löpt ut vid denna säsongs slut. Det är nu ersatt av ett avtal som sträcker sig till sommaren 2026.

Hittills har det blivit tio A-lagsmatcher för Lucas de senaste säsongerna och den listan kommer nu att fyllas på de kommande åren.

– Lucas har gjort det bra under våren, både på träning och nu även på match. Vi ser en stor potential i honom samtidigt som han ju konkurrerar om en startplats redan nu. Han har genom åren visat en stark ambition och professionalism. Den målmedvetenhet han besitter – både i tyngre perioder med skador och nu när han har fått förtroendet i startelvan – är precis den typen av karaktär som alla fotbollslag behöver, säger Ola Larsson, teknisk direktör.