Oscar Pettersson är blåvit!Byter färg på ränderna.

Han går från rödsvartrandigt till blått och vitt.
Oscar Pettersson är klar för IFK Göteborg.

– Blåvitt känns som helt rätt val för mig, säger 23-åringen. De senaste två säsongerna har han varit i Brommapojkarna. Nu har Oscar Pettersson checkat in på Kamratgården för första gången – och han gillar det han sett.

– Det är en väldigt fin träningsanläggning. En professionell klubb med en stark historia – men det som lockar mig mest är det som har presenterats för mig om framtiden. Det finns tydliga idéer om vad man vill göra här och det vill jag verkligen vara en del av, säger han.

Under 2022 och 2023 har Oscar spelat 59 matcher och gjort 24 mål och 16 assist för BP i Allsvenskan och Superettan.

– Oscar är här för att konkurrera om en av våra anfallsplatser. Hans attityd och inställning sticker ut för oss och det faktum att han är en poängspelare. Han har egenskaper som kommer att ge oss ytterligare spets i vår offensiv och jag tror att våra supportrar kommer att gilla det de kommer att få se av honom 2024, säger Ola Larsson, teknisk direktör i IFK Göteborg.

Oscars kontrakt med BP löpte ut efter säsongen. Kontraktet med oss är skrivet över fyra år.

– Vi vet om att det har varit tuff konkurrens om Oscars signatur men jag fick en positiv känsla redan första gången vi pratade med varandra. Han väljer oss lika mycket som vi väljer honom.

Första träningspasset med nya laget blir i början av januari.

– Det ska bli riktigt kul. Det är alltid speciellt att komma till ett nytt lag men mina intryck och det jag har hört om de andra spelarna är att det är en bra grupp. Det visade de ju också när de löste den tuffa situationen som Blåvitt var i under säsongen. Jag vill vara med och lyfta laget en bra bit uppåt i tabellen nästa år, säger Oscar.