Samarbete med Västra Frölunda IF

IFK Göteborg inleder ett samarbete med Västra Frölunda IF.
– Vi ser fram emot möjligheterna detta kommer att innebära för båda föreningarna, säger Ola Larsson, teknisk direktör i IFK Göteborg.

IFK Göteborg kommer att ha möjligheten att låna ut spelare och bland annat kommer ett kunskaps- och erfarenhetsutbyte att ske på ledarsidan.
IFK Göteborg kommer inte att ha någon representation i Västra Frölunda IF:s styrelse. Samarbetet är baserat rent på den sportsliga satsningen på herrsidan.

– Västra Frölunda IF är en av stadens starkaste ungdomsföreningar och bedriver en framgångsrik och viktig verksamhet. Sedan i våras har IFK Göteborg undersökt möjligheterna till ett samarbete med en lokal förening. Det är glädjande att vi nu knyter band med just Västra Frölunda, säger Ola Larsson.

Västra Frölundas herrlag spelar i division 2 Västra Götaland och kvalade den senaste säsongen för att nå division 1.

– Det kan vara en intressant miljö, inte minst för våra unga spelare, där matchspel är en viktig del i utvecklingen. Som en del i samarbetet kommer vi också att stötta upp med resurser från IFK Göteborgs sida för att stärka Västra Frölundas verksamhet, säger Ola Larsson.

Henrik Carlsson från Västra Frölunda IF är operativt ansvarig för samarbetet från sin förenings sida. Han kommenterar samarbetet så här:

– Vi ser fram emot samarbetet och det utbyte det innebär för våra spelare och ledare, och för oss som förening. Samtidigt som vi kan få talangfulla spelare till vårt A-lag kommer vi också att kunna ta del av ledarkompetenser som finns hos IFK Göteborg. Det gör vår verksamhet ännu mer attraktiv för spelare i vårt upptagningsområde och för Göteborgsfotbollen i stort.