Sent avgörande på Listerlandet

Thomas Santos frälste Blåvitt.

Lågt tempo, chansfattigt och en match som länge såg ut att sluta 0–0.
Sedan avgjorde Thomas Santos med sitt första allsvenska mål, och sköt tre härliga poäng till Blåvitt.

Det var en något kyligt – men en fin – allsvensk söndag på Strandvallen där hemmalaget Mjällby väntade.

Matchens inledande minuter var jämna, men i stunder var det vi som tryckte ner Mjällby.

Men hemmalagets låga försvarsspel gjorde det svårt för oss att komma till lägen, och när de väl fick till en fast situation kändes det ofta farligt.

Den chansfattiga första halvleken slutade dock mållös, där Mjällby kom närmast med ett skott utifrån som tvingade Pontus Dahlberg till en svettig parad.

I den andra halvleken inledde Mjällby bäst och gjorde det svårt för oss att få vårt spel att stämma. Matchens låga tempo gjorde att hemmalaget enkelt kunde hålla sig organiserade och spela ett effektivt försvarsspel.

Matchen var både chansfattig och säkerligen inte särskilt rolig att betrakta, men med sex minuter kvar av ordinarie tid kom det blåvita ledningsmålet.

Lucas Kåhed hittade in till Oscar Wendt, som i sin tur spelade in mot Thomas Santos. I kamp med en försvarare lyckades Thomas Santos komma först på bollen och kunde stöta in 1–0 – hans första mål i Allsvenskan.

Mjällby lyfte upp vad man kunde, men vi kunde hålla ut och till slut även vinna matchen. Tre riktigt härliga poäng med hem till Göteborg igen.

Härnäst väntar ny bortamatch – den här gången mot Hammarby. Därefter väntar Sirius på Gamla Ullevi.
Till den matchen hittar du biljetter nedan.