Status för Alai och Sebastian

Liknande skador.

I helgen skadade sig både Alai Ghasem och Sebastian Ohlsson under match.
Nu väntar rehab för duon.

Alai, som har varit utlånad till Utsiktens BK i Superettan de senaste veckorna, spelade i knappt 20 minuter när laget vann med 5–1 mot Landskrona Bois i lördags. Sedan tvingades han bryta och byttes ut.

– Det var i en duell som oturen var framme. Alai fick en smäll på foten och efter att skadan utretts visar det sig att det är en spricka. Han beräknas vara borta från spel i två till tre månader, säger Fredrik Larsson, fysioterapeut hos IFK Göteborg.

Samma typ av skada råkade tyvärr Sebastian Ohlsson ut för i söndagens allsvenska segermatch mot Djurgårdens IF på Gamla Ullevi. Det var i en närkamp knappt tio minuter in i matchen som det skedde en kollision med motståndarmålvakten.

– Tyvärr tar det så illa att Seb åker på en spricka i vadbenet. För att undvika spekulationer kan vi också kommentera att den inte har något att göra med den skada som Seb råkade ut för i våras och som höll honom borta från spel under en längre period. Vår prognos för denna skada är cirka åtta veckors frånvaro, säger Fredrik Larsson.

Båda spelarna påbörjar nu sin rehabiliteringsträning på Kamratgården.

– Vi ska göra allt vi kan tillsammans med spelarna för att få dem båda tillbaka så snabbt och i så bra form som möjligt de kommande månaderna.